Spirituele Academie Sonia - Ontwikkeling van je spiritualiteit
Home » E V T

E V T

Emotionele Vrijheid Technieken (EVT)

Iedereen heeft een ingewikkeld energiesysteem dat ons lichaam doordringt. Het is onzichtbaar, maar veel mensen kunnen het wel voelen, zoals je voelt dat je armen vastzitten aan je lichaam of dat je ademt. De toestand van dit systeem heeft een krachtige invloed op ons welzijn. Wanneer het in balans is, zijn we vol energie en we voelen ons geweldig.
Een manier waarop haast iedereen dit energiesysteem heeft ervaren is tijdens een angstige ervaring. Iedereen heeft wel eens een irrationele angst. Je weet dat het niet waarschijnlijk is dat datgene waar je bang voor bent ook werkelijk zal gebeuren, maar door een eerdere ervaring in een soortgelijke situatie kan die angst weer helemaal de kop opsteken. Vaak kun je die angst dan ergens in je lichaam voelen alsof je maag zich samentrekt, of alsof er een steen op je maag ligt, of als een golf door je hele lichaam, of je keel wordt dichtgesnoerd. Deze angst zet zich vast in je lichaam als een verstoring in je energiesysteem. Telkens wanneer je die gedachte over een bepaalde situatie hebt, voel je die ZZZZZT en de bijbehorende angstige emotie.

Met de Emotionele Vrijheid Technieken (EVT) neemt de intensiteit van de emotie af, doordat de verstoringen in het energiesysteem verdwijnen.

Onze negatieve overtuigingen die zich uiten als gedachten en gevoelens, veroorzaken dus stoornissen in onze energiestroom en verzwakken ons. We zitten dan emotioneel en energetisch vast. Zelfs als we onze gevoelens onderdrukken en negeren, beïnvloeden ze ons. Omdat we dan onverwerkte gevoelens hebben die een stoornis veroorzaken in het energiesysteem van het lichaam.
Door middel van de methoden van de Energie Psychologie kunnen we deze verstoringen verhelpen. Er zijn heel specifieke methoden en oefeningen om met alle negatieve emoties om te gaan en dramatische verlichting van de intensiteit van je emoties te ervaren. Je voelt letterlijk hoe je pijn vervaagt, terwijl de verstoringen in je energiesysteem verdwijnen.
Wanneer je energie weer vrij kan stromen ga je je volkomen anders voelen. Je kunt dan verder met je leven en je hebt niet eens de behoefte om te zien. Pijn in je lichaam kan al je aandacht opeisen, maar als de pijn weg is, denk je niet meer aan je lichaam.

Dit veroorzaakt een verschijnsel dat trainers van Emotionele Vrijheid soms tegenkomen en dat het Apex probleem genoemd wordt. Mensen kunnen zich dan niet voorstellen dat ze door deze methode van hun probleem af zijn gekomen en zoeken een andere verklaring die beter in hun denksysteem past. Soms zeggen ze ook `het was niet zo erg`,

U kan deze technieken via de cursus EVT aanleren